No-Bake Citroncheesecake

 
Här är ett recept på en jättegod no-bake citroncheesecake med fräsch och syrlig citronsmak. Passar utmärkt när man vill kunna baka något gott utan att behöva använda ugnen i denna hetta. Grundreceptet hittade jag hos Nestlé och jag fastnade för att det inte är någon gelatin i receptet utan att det är när citronsaften kommer i kontakt med den kondenserade mjölken som smeten tjocknar. Även om det är en mjukare variant av cheesecake, så blev den liiite för mjuk så ett tips till nästa gång är att se till att ha 2 riktigt stora citroner så man verkligen får ut mycket citronsaft, eller ta i lite extra citronsaft om de är mindre och att ha den i kylen längre än 2 timmar, alternativt att ha i lite gelatin. Smaken var annars helt underbar och den blev väldigt uppskattad av de som provade den, så ska absolut göra denna fler gånger!
 
 
Botten
175 g Digestive
55 g smör
 
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (á 397g)
300 g Philadelphia
saft och zest från 2 stora citroner 
6 msk lemoncurd
 
Garnering
vispad grädde
citronskivor
 
Mixa digestivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter (går även bra med 20 cm). Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Häll kondenserad mjölk i en bunke. Tillsätt Philadelphiaosten och citronzesten, och blanda vispa ihop. Blanda sedan i citronsaften. Häll fyllningen över botten och klicka på lemoncurd. Gör swirls med skaftet på en sked för att få en fint mönster på ytan. Ställ cheesecaken i kylen minst 2 timmar. Garnera med vispad grädde och citronskivor.
 
 
 
 
Kategori:
Cheesecake, Lime/Citron, No-bake

No-Bake, No-Bake Citroncheesecake, Citroncheesecake

Kommentera


Kommentarer

Cornelia

Mums så god, ser riktigt frisk och fin ut! :)

Svar: Tack! :) Den blev verkligen supergod och det blir ju så frisk och fräsch smak av citronen!
Cake by Mary