CakeByMary

En blogg om bakning...

Oreoglass

Publicerad 2018-07-29 21:21:45 i Glass, Oreo,

Glass i stora lass, det är vad man vill ha när det riktigt varmt ute! Något som är väldigt gott är att göra egen hemmagjord glass, och det är dessutom väldigt enkelt att göra med detta recept. Denna gången valde  jag att smaksätta glassen med Oreo, efter önskemål från mina syskonbarn! Oreo är ett av deras favoritkakor så självklart fick det bli Oreoglass till dem. De bor utomlands, och där är just Oreo en väldigt populär smak på både glass och bakverk. Gillar du inte Oreo så går det bra att byta ut dem till din favoritkaka!
Glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (á 397g)
1 msk vaniljpulver
1-2 paket Oreo (beroende på hur mycket Oreosmak du vill ha)
 
Garnering
Oreo

Vispa grädden lätt och blanda sedan ner den kondenserade mjölken. Blanda i vaniljpulver. Hacka Oreokexen och rör ner i glassblandningen. Häll blandningen i en form och ställ i frysen i ca 4-6 timmar. Ta fram en stund innan servering. Servera gärna med med chokladsås och färska jordgubbar.
 
 
Andra goda glassar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: torres

Publicerad 2018-07-30 16:49:26

Men alltså jag dör så gott!!<3

Svar: Visst är det gott med Oreo?! :) Så gott att ha det i glass nu när det är så varmt..
Cake by Mary

Postat av: Hanna

Publicerad 2018-07-31 15:11:54

Åh mums, jag vill testa!

Svar: Ja, den blev verkligen supergod, så det tycker jag du ska göra! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela