Vitchokladkladdkaka med brynt smör & kokos

 
Letar du efter en somrig kaka så kan detta vara något! En vit chokladkaka med både brynt smör och kokos, som toppas med en krämig vit chokladfrosting och slutligen färska bär. Fräscht och gott en härlig sommardag som denna! Jordgubbarna kan man byta ut mot andra bär som t.ex. hallon. Tänk på att anpassa tiden i ugnen efter hur stor bakform du använder - ju större form desto kortare tid i ugnen! Jag valde att göra den i en springform, ca 20 cm i diameter för att få kakan lite tjockare, men det går bra även att göra den i en 24 cm form.
 
 
Kladdkaka
150 g smör
200 g vit choklad
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kokosflingor
2 ägg
1 dl vetemjöl
 
Vit chokladfrosting
100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
150 g färskost
 
Topping
250 g färska jordgubbar eller hallon
florsocker
citronmeliss
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn smöret i en stor kastrull. Hacka den vita chokladen och låt den smälta i det varma smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör ner övriga ingredienser. Smöra en springform och bröa med kokosflingor. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20. Kakan ska vara fast i kanterna, men lös i mitten. Låt kakan kallna helt.
Smält chokladen tillsammans med grädden och låt kallna blandningen kallna helt, gärna i kylen. Tillsätt färskosten och vispa till krämig och bredbar konsistens. Bred frostingen på kladdkakan och toppa med färska bär och citronmeliss. Pudra över florsocker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Jordgubbar, Kladdkaka, Kokos, Vitchoklad

Vit chokladkaka, Kladdkaka, Vitchokladkladdkaka med brynt smör & kokos

Kommentera