CakeByMary

En blogg om bakning...

Camillas lyxiga chokladtårta

Publicerad 2018-06-28 18:45:00 i Choklad, Kladdkaka, Kola,

Ni känner väl till bakbloggen My Kitchen Stories?! Om ni inte gör det, så måste jag verkligen rekommendera er att kolla in den! Camilla som driver sidan har fantastiska recept och helt underbara bilder! Hon är otroligt duktig, så duktig att hon blev utnämnd till Matbloggsprisets bästa Bak- & Dessertblogg för två år sedan. Jag bestämde mig för att jag måste prova något av hennes recept, och när jag bläddade igenom bilderna så hade jag så svårt att bestämma mig! Det fanns så mycket gott att välja på, men till slut så fastnade jag för denna lyxiga chokladtårta! En härlig kladdig botten som toppas av en underbart god fugde. Servera gärna med en klick lättvisad grädde till och massor av färska bär!
Chokladbotten
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
2 dl strösocker
150 g mjukt smör
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
 
Fudgetopping
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
3 dl strösocker
1 dl mörk sirap
50 g smör
100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen i micro eller vattenbad. Vispa smör och strösocker till en fluffig smet. Separera äggulorna från äggvitan, lägg vitorna i en glas- eller aluminiumskål och ställ åt sidan så länge. Tillsätt äggulorna i smörblandningen och vispa lite till. Häll i den smälta chokladen och vispa till en jämn och fin smet. Vispa äggvitorna till styva toppar och vänder ner dem i chokladsmeten tillsammans med vetemjölet. Blanda försiktigt med slickepott till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Den ska vara färdig i kanterna men fortfarande lite lös i mitten. Låt kakan svalna i kylskåpet.
Häll vispgrädde och kakao i en kastrull och vispa ihop lätt. Ha sedan i socker, sirap och smör. Koka upp blandningen till 125 grader. Ta bort kastrullen från plattan och häll fudgen över den avsvalnade kakan. Finhacka chokladen och häll över fudgen. Blanda försiktigt med sked tills chokladen smält helt och fördelat sig väl på toppingen. Låt kakan svalna i kylskåpet tills fudgen stelnat helt. Ta gärna fram kakan en stund innan servering så den hinner mjukna. 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: bylijo.se

Publicerad 2018-06-28 21:02:42

Ser verkligen god ut. Den ska jag komma ihåg när vi får gäster om 2 veckor. På söndag ska jag ha afternoon tea med två tidigare arbetskompisar. Jag ska nu göra jordgubbscheesecaken som jag tidigare gjort från din blogg. Förra gången blev den supergod.

Svar: Åh, vad mysigt! Jag älskar Afternoon Tea! 😍😋 Vad roligt att du bakar från bloggen! Om du postar en bild så lägger jag gärna upp den på min stories, så tagga mig i så fall på instagram!
Cake by Mary

Postat av: Liselotte Johansson

Publicerad 2018-06-30 00:21:24

Jag gjorde cheesecaken och ska pynta den på söndag. Jag tar en bild. Jag vet inte hur man gör när man lägger upp på stories och taggar på instagram. Jag får be min dotter om hjälp.:)

Svar: Kul! Hoppas det smakade! 😊👍🏼 Du behöver inte känna att du måste, tycker bara det är kul att se när någon provat något av mina recept! 😊
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela