Glassbröd

 
Något program som jag gillar att titta på är Masterchef Australia! Tycker det är riktigt bra och så tycker jag att den juryn är så himla rolig, de skojar en hel del med varandra och med de tävlande. Just den australiensiska versionen har förutom de vanliga tävlingsavsnitten även avsnitt där de kör en masterclass vilket innebär att de kör en utbildningslektion för de tävlande. I just en sådan masterclass för inte så längesedan visade Matt (en i juryn) hur man enkelt kan göra ett glassbröd - alltså bröd av glass!! Hade aldrig hört talas om det tidigare och blev väldigt nyfiken på att prova. Brödet gör man på få ingredienser och påminner lite om scones. Jag var förvånad över att den var så mjuk och saftig, hölls sig även saftig dagen efter. Så har du tagit fram vaniljglass i sommarvärmen som har råkat smälta ute i solen så är det perfekt att använda det till att göra detta glassbröd! 
 
1 limpa 
900 g vaniljglass
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ev. flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Låt glassen smälta. Blanda mjöl och bakpulver och häll i den smälta glassen. Rör om till en smet. Häll smeten i en smord brödform, ca 1, 5 l. Strö ev. på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min. Låt svalna.
 
 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Brunch, Bröd

Glassbröd, Bröd av glass, Frukostbröd, Bröd till afternoon tea, Brunch

Kommentera