CakeByMary

En blogg om bakning...

Glassbröd

Publicerad 2018-06-03 09:37:18 i Afternoon Tea, Brunch, Bröd,

Något program som jag gillar att titta på är Masterchef Australia! Tycker det är riktigt bra och så tycker jag att den juryn är så himla rolig, de skojar en hel del med varandra och med de tävlande. Just den australiensiska versionen har förutom de vanliga tävlingsavsnitten även avsnitt där de kör en masterclass vilket innebär att de kör en utbildningslektion för de tävlande. I just en sådan masterclass för inte så längesedan visade Matt (en i juryn) hur man enkelt kan göra ett glassbröd - alltså bröd av glass!! Hade aldrig hört talas om det tidigare och blev väldigt nyfiken på att prova. Brödet gör man på få ingredienser och påminner lite om scones. Jag var förvånad över att den var så mjuk och saftig, hölls sig även saftig dagen efter. Så har du tagit fram vaniljglass i sommarvärmen som har råkat smälta ute i solen så är det perfekt att använda det till att göra detta glassbröd! 
1 limpa 
900 g vaniljglass
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ev. flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Låt glassen smälta. Blanda mjöl och bakpulver och häll i den smälta glassen. Rör om till en smet. Häll smeten i en smord brödform, ca 1, 5 l. Strö ev. på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min. Låt svalna.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela