Havrepaj med bär

 
Denna havrepaj är gammal favorit som jag hittade hos arla.se en gång i tiden och är ett sånt där enkelt men otroligt gott recept. Passar jättebra nu på våren/sommaren när man gärna vill bakverk med mycket frukt och bär. Havrebotten blir riktigt frasig och god, och jag har använt det många gånger till andra typer av bakverk. Tillsammans med vaniljvisp och färska bär, så blir detta en riktigt ljuvlig paj som man gärna gör flera gånger!
 
 
Paj
125 g smör
1/2 dl farinsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
 
Fyllning
2 1/2 dl vaniljvisp
 
Garnering
200 g hallon
200 g blåbär
200 g jordgubbar
ev. citronmeliss
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Bryn smöret i en kastrull. Ta det från värmen och rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en springform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Se till att trycka upp degen lite på kanterna också. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt den kallna helt. 
Vispa vaniljvisp och fyll pajskalet. Skölj bären, dela jordgubbarna och strö de över kakan. Dekorera eventuellt med citronmeliss.
 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Havre, Midsommar, Paj, Vanilj

Havrepaj med bär, Havrepaj, Bärpaj, Nationaldagspaj, Nationaldagsfirande

Kommentera


Kommentarer

iseedee

Mums vad gott det ser ut! =) Och lyxigt.

Svar: Tack! Den är verkligen supergod, kan verkligen rekommendera! :)
Cake by Mary

Hemmarecept

Gud vad gott det såg ut! Och ändå enkelt!

Svar: Tack! 😊💕 Ja, den är verkligen superenkel att göra! 👍🏼
Cake by Mary