CakeByMary

En blogg om bakning...

Havrepaj med bär

Publicerad 2018-06-06 18:42:00 i Afternoon Tea, Havre, Midsommar, Paj, Vanilj,

Denna havrepaj är gammal favorit som jag hittade hos arla.se en gång i tiden och är ett sånt där enkelt men otroligt gott recept. Passar jättebra nu på våren/sommaren när man gärna vill bakverk med mycket frukt och bär. Havrebotten blir riktigt frasig och god, och jag har använt det många gånger till andra typer av bakverk. Tillsammans med vaniljvisp och färska bär, så blir detta en riktigt ljuvlig paj som man gärna gör flera gånger!
Paj
125 g smör
1/2 dl farinsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
 
Fyllning
2 1/2 dl vaniljvisp
 
Garnering
200 g hallon
200 g blåbär
200 g jordgubbar
ev. citronmeliss
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Bryn smöret i en kastrull. Ta det från värmen och rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en springform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Se till att trycka upp degen lite på kanterna också. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt den kallna helt. 
Vispa vaniljvisp och fyll pajskalet. Skölj bären, dela jordgubbarna och strö de över kakan. Dekorera eventuellt med citronmeliss.
 
 

Kommentarer

Postat av: iseedee

Publicerad 2018-06-07 11:35:11

Mums vad gott det ser ut! =) Och lyxigt.

Svar: Tack! Den är verkligen supergod, kan verkligen rekommendera! :)
Cake by Mary

Postat av: Hemmarecept

Publicerad 2018-06-07 20:36:46

Gud vad gott det såg ut! Och ändå enkelt!

Svar: Tack! 😊💕 Ja, den är verkligen superenkel att göra! 👍🏼
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela