Rabarberpaj med vit choklad

 
Så var midsommar över för denna gång, hoppas att ni haft en härlig midsommarhelg! Nu är det inte många dagar kvar av juni och semestern börjar närma sig. Känner att för varje vecka som går nu så längtar man mer och mer efter den där semester, ska verkligen bli skönt med lång ledighet. Har redan börjat planera vad jag ska baka under sommaren, och jag hoppas att jag hinner med fler bakverk än vad jag gjorde förra sommaren. Här är en av bakverken jag inte hann med förra sommaren, så jag passade på att göra den nu när jag ändå hade en hel del rabarber hemma. En god paj gjord med brynt smör (som jag älskar) och bitar av vit choklad och mandel som ger sötma och crunch, mums!
 
 
Fyllning
500 g rabarber
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
 
Smet
100 g smör
1 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
100 g vit choklad
1/2 dl sötmandel
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Häll över rabarbern i en pajform. Bryn smöret och ta av kastrullen från plattan. Låt smöret svalna. Blanda sedan i mjöl, havregryn och socker i smöret. Grovhacka den vita chokladen och mandeln, vänd ner det i smeten. Fördela blandningen över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen med vaniljglass.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Havre, Mandel, Paj, Rabarber, Vitchoklad

Rabarberpaj med vit choklad, Rabarberpaj med brynt smör, Rabarberpaj med sötmandel och vit choklad

Kommentera


Kommentarer

bylijo.se

Låter verkligen gott.

Svar: Ja, den var inte fel! :) Blev en god kombo!
Cake by Mary

Cornelia

Alltså wooow så gott!

Svar: Tack, gillar du rabarber så kan jag tipsa om denna! :)
Cake by Mary