Daimkaka i långpanna

 
När man ska baka till många så är långpannekakor en favorit! Oftast är de smidiga att göra och det brukar bli många så det räcker till alla. Sedan finns det väldigt många goda recept på just långpannekakor. Med jämna mellanrum så bläddrar jag igenom mina gamla recepthäften och receptpärmar, och när jag gjorde det nu sist så hittade jag denna goda kaka - Daimkaka! Den består av en saftig vaniljbotten som täcks av en härlig smörkräm, och toppas slutligen med massor av hackad Daim. Den är verkligen supergod och passar som sagt att göra när man ska bjuda många på fika, eller så behåller man alla själv (de går nämligen bra att frysa in). Receptet ger 30 goda bitar.
 
 
Kaka
5 ägg
4 dl strösocker
7 1/2 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl ljummet vatten
 
Kräm
250 g smör
4 dl strösocker
3 äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker
 
Garnering
3-4 st dubbeldaim
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de övriga ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad stor långpanna, 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Känn med en sticka så att kakan är klar. Nagga kakan med en gaffel och låt den svalna. Hacka under tiden daimen och ställ åt sidan.
Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull och låt sjuda till en tjock smet. Häll den varma krämen över kaka och strö på den hackade daimen. Skär i rutor när den har svalnat.
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Långpannekaka, Vanilj

Daimkaka, Daimkaka i långpanna, Daimkaka med smörkräm, Daim, Dubbeldaim, Långpannekaka

Kommentera