Glutenfria våfflor

 
Idag firar vi våffeldagen! Våfflor är precis om pannkakor en favorit hos många, särskilt barn! För er som inte kan äta vanliga våfflor, så kommer här ett recept på glutenfria våfflor. Jag har provat flera glutenfria recept av Jessica Frej, och det jag gillar mest med hennes recept är att hon inte använder glutenfri mix i recepten utan använder naturligt glutenfria mjöler som t.ex rismjöl & majsmjöl. Det bästa av allt med hennes recept är att det faktiskt smakar riktigt bra! (Hennes glutenfria pizzadeg är helt fantasktisk!! Ska posta den också vid tillfälle!). De här glutenfria våfflorna tycker jag också blev riktigt bra, dock godast när de är nygräddade! 
 
 
Våfflor, ca 6-8 st
25 g smör
300 g mjölk
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
50 g majsmjöl
170 g maizena
1 msk pofiber
1 krm salt
 
Smält smöret. Vispa samman alla ingredienser till en slät smet med elvisp. Tillsätt smöret under vispning. Låt smeten svälla i ca 10 min. Grädda våfflorna gyllenbruna och servera direkt.
 
 
 
Andra våffelrecept:
 
 
 
 
 
 
Kategori:
FODMAP, Glutenfritt, Pannkakor/Våfflor

Kommentera