CakeByMary

En blogg om bakning...

Glutenfria våfflor

Publicerad 2018-03-25 12:38:00 i FODMAP, Glutenfritt, Pannkakor/Våfflor,

Idag firar vi våffeldagen! Våfflor är precis om pannkakor en favorit hos många, särskilt barn! För er som inte kan äta vanliga våfflor, så kommer här ett recept på glutenfria våfflor. Jag har provat flera glutenfria recept av Jessica Frej, och det jag gillar mest med hennes recept är att hon inte använder glutenfri mix i recepten utan använder naturligt glutenfria mjöler som t.ex rismjöl & majsmjöl. Det bästa av allt med hennes recept är att det faktiskt smakar riktigt bra! (Hennes glutenfria pizzadeg är helt fantasktisk!! Ska posta den också vid tillfälle!). De här glutenfria våfflorna tycker jag också blev riktigt bra, dock godast när de är nygräddade! 
Våfflor, ca 6-8 st
25 g smör
300 g mjölk
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
50 g majsmjöl
170 g maizena
1 msk pofiber
1 krm salt
 
Smält smöret. Vispa samman alla ingredienser till en slät smet med elvisp. Tillsätt smöret under vispning. Låt smeten svälla i ca 10 min. Grädda våfflorna gyllenbruna och servera direkt.
 
 
Andra våffelrecept:
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela