Jordnötskakor

Vilket härligt väder det blev idag! Efter att ha varit riktigt kallt och snöat typ konstant senaste tiden, så känns det helt underbart att det nu är klarblå himmel, att solen skiner och det är något varmare ute - med andra ord en riktigt härlig vinterdag! När jag kollat i väderappen så har jag sedan januari även tittat på när solen går ner, och vet inte om ni har noterat, men det sker stora förändringar bara på några veckor. I början så gick solen ner efter 15-tiden och idag visar den 17.21! Så underbart att det börjar bli ljusare....
Eftersom det är så härligt väder idag så vill jag passa på att gå ut en liten längre stund nu (var bara iväg och handlade lite frukost tidigare idag), men vill bara tipsa om dessa härliga, spröda jordnötskakor som ni snabbt kan slänga ihop till lördagsfikat. Ha en härlig helg!
Kakdeg, 48 kakor
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 ägg
2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl hackade salta jordnötter
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och klicka ut degen, en rågad tesked per kaka, på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 min. Låt de svalna på plåten innan de flyttas. 
 
 
Andra goda kakor:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Havre, Jordnöt, Kakor

Jordnötskakor, Havrekakor med jordnötter, Lördagsfika, Småkakor

Kommentera