Kladdkaka med Polkatryffel

Om du som jag gillar kombinationen choklad och mint så är detta en kaka för dig! En härlig kladdkaka toppad med en polkatryffel, extra gott med de krispiga polkabitar. Kakan är verkligen ljuvlig!
Kladdkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
 
Polkatryffel
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g Marabou Polka
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. 
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från plattan och lägg i chokladen, låt den smälta och rör ihop. Häll tryffeln över kakan.
 
 
Kategori:
Choklad, Kladdkaka, Mint

Kladdkaka med polkatryffel, Kladdkaka med mintsmak, Mintkladdkaka, Mintkrisp, Polka, Polkakrisp

Kommentera