Klassiska Punchrullar/Dammsugare

Idag firar vi Punchrullens dag! Punchrullen kallas även för Dammsugare och anledningen till detta är att de såg ut som de tubformade dammsugarna som fanns på 20-talet. De är perfekta att göra om man har överblivna småkakor hemma och det funkar också med en mjuk kaka, särskilt om den är någon dag gammal och börjar bli torr och tråkig. Till det här receptet så har jag använt det jag hade i frysen, så det blev hälften brysselkex och hälften vanlig sockerkaka. Välj om du vill smaksätta med punch, annars finns det arraks- eller romessens i bakhyllan att smaksätta med. Förvara punchrullarna i en lufttät låda i kylen. Receptet ger ca 15 bitar.
Kakfyllning
300 g valfria kaksmulor
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl florsocker
1 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Punch, arraks-eller eller romessens (smaksätt efter eget tycke)
 
Garnering
300 g marsipan
ev. grön geléfärg
100 g mörk choklad
 
Mixa kakor/kaka fint i en matberedare. Vispa smör, florsocker och kakao fluffigt. Häll till sist i kaksmulorna och smaksätt med arrak eller rom, blanda ihop till en deg. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till tumtjocka längder. Låt rullarna stelna i kylskåp, gärna minst 30 min. Färga marsipanen om det önskas och kavla sedan ut den ca 2 mm tjock. Klä in rullarna i marsipanen, fäst ändarna med lite vatten. Dela varje längd i bitar. Smält chokladen och doppa en ände i taget. Låt chokladen stelna och doppa sedan den andra änden. Låt de stelna i kylen.
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Kakor

Punchrulle, Dammsugare, Klassiska bakverk, Punchrullens dag, Arraksrulle

Kommentera


Kommentarer

Dixi Wonderland

Dom ser ju helt perfekta ut :D

Jag har just nu ett samarbete med Nelly där du får 25% rabatt. All info finner du via min blogg. Happy Shopping.

Svar: Tack snälla! :) Och tack för shoppingtipset!
Cake by Mary