Påskdessert - Nougatpannacotta med chokladägg

Tänk att det är redan är torsdag och att vi snart har helg?! Förra helgen var en riktig myshelg då min bror med familj var på besök. Jag hade köpt biljetter till Mello-finalens genrep på lördag eftermiddag, och det var så roligt att få ta med mina Mello-älskande syskonbarn på det. De var väldigt förväntansfulla och vi hade alla på oss något glittrigt (eller alla utom min bror kanske jag ska tillägga). Barnen tyckte det var jätteroligt att vara på plats i arenen och se artisterna på riktigt. Det blev en riktig Mello-dag med genrepet på dan och på kvällen gjorde vi det bekvämt för oss i soffan och dukade upp med lite godsaker för att titta på livesändningen på tv. Resten av helgen hann vi med ett besök på Naturhistoriska, fika på Mr Cake (och vi hade tur att Roy Fares var där den dagen då barnen gärna ville träffa honom), och sedan lek på Exploria. Det blev en riktigt härlig helg som jag hoppas vi kan göra om snart igen!
Veckorna går fort nu och om nästan 2 veckor så är det påsk och det kan vara dags att börja fundera på vad man ska äta. Vad har ni för favoriter till påsk? Tänkte att jag skulle sätta mig lite i helgen och fundera på vad vi ska servera, är lite sugen på att prova något nytt. Vill ni ha tips på en enkel påskdessert så ska ni prova den mumsiga nougatpannacottan här nedan!
Pannacotta
3 dl vispgrädde
150 g nougat
1 1/2 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
 
Garnering
chokladägg
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Skär nougaten i bitar. Koka upp grädden och häll i nougaten. Rör om tills nougaten har smält. Lägg i gelatinbladen och blanda tills de har smält helt. Blanda i vaniljsocker. Häll upp pannacottan i portionsglas och låt stelna i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten. Lägg på chokladäggen innan servering.
 
Kategori:
Dessert, Nougat, Påsk

Påskdessert, Nougatpannacotta med chokladägg, Nougatpannacotta

Kommentera