Påskkyckling-donuts

 
Igår hade jag en riktigt bakdag när det bakades olika bakverk, bl.a. gjorde jag dessa Påskkyckling-donuts! Det blev en lite pysselstund att få till dessa små söta kycklingar, och det var både roligt och rogivande att sitta och pyssla med att få till dem så som jag ville. Jag letade egentligen efter något godis att dekorera både vingar och kalufsen med, men jag hittade tyvärr inget passande så det fick bli stora strössel som jag hade hemma. Strösslet och de ätbara ögonen köpte jag hos Panduro. Candy Melts går att hitta på nätet. Jag hade lite svårt att bestämma mig för om jag skulle använda små eller stora ögon till dem. La ut en omröstning i min instastories för att se vilka ögon ni följare tyckte passade bäst. När jag skulle börja dekorera så ledde de små ögonen omröstningen, men sedan såg jag att de flesta tyckte att jag skulle använda de stora ögonen. Det slutade med att jag använde båda storlekarna! Vilken tycker du passar bäst? Jag har bakat ugnsbakade donuts med smak av kanel till dessa kycklingar, men om man inte orkar eller vill baka så går det bra att använda vanliga köpta munkar. Så passa på att ha en liten pysselstund du också nu till påsk!
 
 
Smet, ca 16 st stora donuts
5 1/2 dl mjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljpulver
3 tsk kanel
2 krm salt
2 dl kärnmjölk (kan ersättas med lättfil)
2 ägg
3/4 dl neutral olja, t.ex. rapsolja
 
Dekoration
gul candy melts
sura jordgubbsremmar
stort strössel
ätbara ögon
orange chokladfärg
vit choklad
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I en annan bunke rör ihop mjölk, ägg och olja med en gaffel. Häll ner äggblandningen i bunke med de torra ingredienserna och vänd ihop smeten med en slickepott tills allt är väl blandat. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ner smeten i en munkform. Grädda i ca 10 min. Låt munkarna kallna.
Smält candy melts i micro eller vattenbad och doppa i munkarna. Fäst dit ögon och strössel till vingar och kalufsen på huvudet. Klipp till jordgubbsremmarna så att det blir en näbb och fäst den i munkhålet. Färga lite vit choklad och spritsa dit fötterna.
 
 
Visst är de söta, mina påskkycklingar?! 😆
 
 
 
Kategori:
Donut, Kanel, Påsk

Påskdonuts, Påskkyckling-donuts, Påskkyckling, Munkar, Donuts

Kommentera


Kommentarer

Hanna

Vilka söta kycklingar! Jag tycker stora ögon. :-)

Svar: Tack! :) Ja, det var lite svårt att bestämma sig så det blev både stora och små! :)
Cake by Mary

Joanna-livet med Aspergers syndrom

Så söta

Svar: Åh, tack snälla! :)
Cake by Mary

Angelica Wåhlin

Men ååh, så söta!! Knappt så man vill äta dom ju ;)

Svar: Hehe...ja, visst blev de söta?! :) Perfekta till påsk!
Cake by Mary

Felicia

Åh vad söta de blev och vilken kul pysselidé! :)

Svar: Tack! Ja, verkligen ett roligt pyssel! :)
Cake by Mary