CakeByMary

En blogg om bakning...

Rulltårtstårta

Publicerad 2018-05-31 20:40:42 i Jordgubbar, Midsommar, Rulltårta, Tårta,

Hipp, Hipp, Hurra - jag har totalt glömt bort att bloggen fyller 3 år nu i maj! Kan inte fatta att det har gått 3 år redan och det har verkligen hänt så mycket under de åren. Jag har märkt stor skillnad bara senaste året, att bloggen har fått mycket mer uppmärksamhet. Inte bara bloggen utan även mitt Instagramkonto har ju blivit uppmärksammat mer, vilket känns jätteroligt! Eftersom bloggen fyller år så måste det ju firas och det gör jag med en rulltårtstårta! Supergott och superenkelt, och vill man att det ska gå extra fort så köper man en färdig rulltårta. Dock tycker jag det blir godast med en hemmagjord. Rulltårtstårtan passar perfekt nu i firartider med skolavslutningar, nationaldag och midsommar!
Rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Fyllning
ca 2 dl jordgubbssylt
 
Garnering
strösocker
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut kakan och strö över lite socker. Stjälpa upp kakan på bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan har gräddats på. Bred genast på sylten och rulla ihop kakan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan den skärs i bitar.
 
Topping
5 dl vispgrädde
250 g färska jordgubbar
 
Garnering
citronmeliss
ätbara blommor
 
Vispa grädden och skölj och dela jordgubbarna. Skär rulltårtan i skivor och stapla skivorna på varandra med grädde emellan varje lager. Lägg på jordgubbarna och dekorera sedan med citronmeliss och ätbara blommor. 
 
 

Jordgubbs- & Citron Float

Publicerad 2018-05-31 19:27:00 i Dryck/Drinkar, Glass, Jordgubbar, Lime/Citron,

Igår la jag upp bild på denna Jordgubbs- & Citron Float på min Instastories med en kommentar om att jag skulle lägga upp receptet till kvällen. Jag var ute och käkade med en vän som jag inte träffat på länge och när jag väl kom hem så började jag jobba med annat och glömde totalt bort att ladda upp receptet, men här kommer det i alla fall! Ett väldigt enkelt, men gott recept! Jag provade ju en Cola Float för första gången för inte några dagar sedan och blev inspirerad till att prova med andra smaker. Denna var nog snäppet godare, då det blev en mycket fräschare smak. Fast den kanske inte påminde lika mycket om milkshake som Cola Floaten gjorde, men hade man haft vanlig jordgubbsglass så kanske den hade gjort det. Det får jag prova nästa gång, har fått många idéer nu till olika Float så ni lär få se fler recept här på bloggen!
1 glas
2 kulor jordgubbssorbet
Fanta Lemon
 
Häll jordgubbssorbet i ett glas och fyll på med Fanta Lemon. Servera direkt!
 

Ballerinachokladbollar

Publicerad 2018-05-29 12:30:00 i Ballerina, Havre, No-bake,

Det var inte längesen som det var chokladbollens dag och då spånade jag lite idéer till olika varianter man kan göra med just chokladbollar. Jag älskar den klassiska chokladbollen, men eftersom det är ett väldigt enkelt bakverk att baka så kan det vara kul att ha några andra varianter också! Denna gången provade jag att ha med min favoritkaka Ballerina Original för att få en god nougatig smak på bollarna, och de blev verkligen goda och smakade verkligen Ballerina!
Ballerinachokladbollar 
2 pkt Ballerina (á 190g)
2 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
75 g nougat
2 msk kaffe
1 nypa salt
1 msk kakao
3 msk O'boy
1 msk vaniljsocker
 
Garnering
pärlsocker (eller kokosflingor)
 
Mixa Ballerinakakorna till fint smul i en matberedare. Häll i havregrynen och mixa så grynen blir lite mindre. Blanda med övriga ingredienser. Rulla till bollar och rulla dem sedan i pärlsocker. Om smeten känns för lös ställ den i kylen en stund, så den stelnar något. 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela