Havregranola med quinoapuffar

 
Åh, vilken härlig söndag! Solen skiner och det är varmt och skönt ute. Man kan fixa i ordning en god frukost som man kan äta i lugn och ro, innan man ger sig ut i det fina vädret. Jag gillar verkligen att äta granola till frukost, och jag gör gärna min egna granola (vilket är superlätt!). I detta recept har jag uteslutit nötter, men vill du ha det finns ett recept längst ner i inlägget. Jag har valt att behålla fröna och har havre som bas, men tillsatt quinoapuffar för lite extra crisp vilket jag tycker är gott. Jag har smaksatt allt med lite vanilj och kanel, men det funkar fint att ha i lite kardemumma eller andra kryddor om man vill det. Recept funkar utmärkt för er som äter enligt FODMAP och väljer du glutenfria havregryn så blir det även helt glutenfri. Ha en skön söndag!
 
 
Granola 
30 g smör eller kokosolja
3-4 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 msk kanel
4 dl havregryn (alt. glutenfria havregryn)
2 dl quinoapuffar
2 msk hela linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda i sirap, vaniljpulver och kanel. Blanda ner de övriga ingredienserna i smörblandningen. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 15-20 min.  Rör om då och då så det inte bränns. Låt svalna och förvara sedan i en lufttät burk.
 
 
 
 
Fler frukostrecept:
Frukostglass
 
Hemmagjord granola
 
Overnight oats
 
 
 
 
Kategori:
Brunch, FODMAP, Glutenfritt, Havre, Kanel, Nötter/Frön

Granola, Havregranola, Quinoapuffar, Brunch, Frukost

Kommentera


Kommentarer

Angelica Wåhlin

Mums!

Svar: Älskar granola! Brukar du göra egen?
Cake by Mary

Ninas hus

Så himla gott med egengjord granola. Mums!

Svar: Ja, visst är det! Smidigt att göra och så vet man exakt vad den innehåller! :)
Cake by Mary