Kladdkaka med Ahlgrens Grillbilar

 
Förra våren släppte Cloetta för första gången deras Grillbilar och självklart köpte jag en påse för att prova att grilla dem. De var riktigt goda, smakar precis som vanliga bilar men eftersom man grillar dem så blir de mjuka och härliga precis som när man grillar marshmallows. Jag fick en idé om att jag skulle testa att ha de på en kladdkaka, men när jag skulle köpa de igen så kunde jag inte hitta de i någon butik. De hade tagit slut överallt och tydligen så såldes de bara över sommaren och sålde väl slut ganska snabbt. I helgen blev jag glatt överraskad när upptäckte att de kommit tillbaka i butik igen! Jag köpte genast hem påsar för att äntligen få göra den där kladdkakan som jag så gärna ville prova förra sommaren. Så här blev resultatet!
 
 
Kladdkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
1 påse Ahlgrens Grillbilar (á 250g)
 
Garnering
chokladsås
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna utom grillbilarna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min. När det återstår 7-8 min av gräddningstiden, ta ut kakan och lägg på grillbilarna och ställ in kakan igen. Sätt gärna på övervärme, men håll lite koll så inte bilarna blir brända. Ringla över chokladsås innan servering.
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Godis, Kladdkaka

Kladdkaka med Ahlgrens Grillbilar, Ahlgrens bilar, Godis,

Kommentera


Kommentarer

Anonym

Åh va gott!! Är det varmluft eller vanlig 😊

Svar: Jag har använt vanlig...
Cake by Mary

Jasmine

Mums! Kakan ser så där galet god och kladdig ut. Tack för inspiration!

(Sent) Svar: Tack för dina ord!

Kram

Svar: Tack rara! :)
Cake by Mary

Jennie

Ser god ut

Svar: Åh, tack snälla! :)
Cake by Mary