Klassisk rulltårta

Jag vet inte varför, men för mig så känns en klassisk rulltårta väldigt svenskt! Har försökt hitta när man började baka den i Sverige, men lyckas inte hitta uppgifter om det mer än att den har funnits länge. Den klassiska rulltårtan för mig är en ljus rulltårta fylld med sylt. Denna blir verkligen riktigt saftig och god. Ät den som den är eller dela den i skivor och ha den som bas till en bakelse genom att toppa skivorna med vispad grädde och färska bär. 
Rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Fyllning
ca 2 dl fast sylt
 
Garnering
strösocker
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut kakan och strö över lite socker. Stjälpa upp kakan på bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan har gräddats på. Bred genast på sylten och rulla ihop kakan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan den skärs i bitar.
 
Kategori:
Bakelse, Hallon, Rulltårta

Rulltårta, Klassisk rulltårta, Rulltårta med hallonsylt

Kommentera


Kommentarer

Jasmine

Tänk att något så enkelt som rulltårta kan vara så gott. :)

(Sent) Svar: Tack för din återkoppling!

Kram

Svar: Eller hur?! En klick grädde till det och några bär så har man en god sommarbakelse! :)Ha en skön söndag! Kram
Cake by Mary