Muffins med hallon & vit choklad

 
 
Idag är det inte bara Mors dag utan även Muffinsdagen, så då passar det perfekt att bjuda mamma på på goda, söta små muffins! De saftiga muffinsen har jag smaksatt med vit choklad och hallon, och sedan toppat med en len vit chokladfrosting. Önskar alla mammor en underbar dag!
 
 
Muffins, ca 16 st
100 g vit choklad
100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
ca 100 g hallon
 
Vit chokladfrosting
200 g vit choklad
200 g rumsvarmt smör
en nypa salt
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g Philadelphia
 
Garnering
frystorkade hallon
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka choklad. Smält smöret och häll i den hackade chokladen. Rör om tills all choklad har smält och ställ sedan åt sidan. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, och vänd ner i äggsmeten. Häll i den smälta chokladblandningen och mjölken. Fördela smeten i muffinsformar och stick ner några hallon i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 min. Prova med en sticka om de är klara. Låt muffinsen kallna.
Smält den vita chokladen till frostingen och låt svalna helt. Blanda smör, salt och florsocker i en bunke och vispa tills det är krämigt. Häll i chokladen, vaniljsocker och Philadelphia, och vispa till en fluffig kräm. Spritsa eller bred på frostingen på de kalla muffinsen. Strö på frystorkade hallon.
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Cupcakes, Hallon, Vitchoklad

Muffinsdagen, Mors dag, Muffins med hallon & vit choklad

Kommentera