Noggerpaj

 
Nogger är en av mina favoritglassar och jag blev överlycklig när jag såg att den kommit ut som en godisbit - Nogger Bites. De är verkligen jättegoda och som vanligt är min första tanke vad jag kan baka med dem. Det ploppade genast upp några idéer, och den första var denna Noggerpaj som man bakar helt utan ugn. Även om pajen går snabbt att slänga ihop, så måste man förbereda fyllningen kvällen innan (är det akut så kan man i värsta fall ställa in den i frysen så att den kallnar snabbt!). I mitten av fyllningen finns ett lager med Nogger Bites och botten görs med brynt smör som ger den en härlig karamellig smak, och kombinationen blev ljuvlig.
 
 
Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g Nogger Bites
85 g Nogger Bites
 
Botten
200 g digestivekex
50 g smör
 
Garnering
vispad grädde (ca 2-3 dl)
Nogger Bites
riven choklad
 
Börja med att göra fyllningen då den behöver stå kallt över natten. Värm grädde tillsammans med 200 g Noggerbitarna och rör tills alla bitar har smält. Häll upp blandningen i en bunke och ställ i kylen tills blandningen kallna helt, låt den gärna stå över natten. 
Mixa digestivekex till smulor i en matberedare. Bryn smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 i diameter. Ställ formen i kylen en stund. Vispa upp Noggerfyllningen tills den blir fast. Häll hälften av fyllningen i formen. Hacka 85 g Noggerbitar och strö över fyllningen. Häll över resten av fyllningen och jämna till ytan. Dekorera genom med vispad grädde, Nogger bites och riven choklad.
 
(null) 
 
(null)
 
 
Kategori:
Choklad, No-bake, Nougat, Paj

Noggerpaj, No-bake Noggerpaj, Nogger, Nogger Bites

Kommentera


Kommentarer

Anonym

mums

Svar: Ja, den blev riktigt mumsig! :)
Cake by Mary

Angelica Wåhlin

Åh, måste testas!

Svar: Det tycker jag att du ska göra! :)
Cake by Mary

Robin

Den ska testas här hemma! Tack för recept och tips! :)

Svar: Åh, kul att du vill prova! Tagga gärna mig om du lägger ut den! :)
Cake by Mary

Marie Bergman

Åh wow vad gott det måste vara :)

Svar: Tack, den var riktigt god! :)
Cake by Mary