Rulltårtstårta

 
Hipp, Hipp, Hurra - jag har totalt glömt bort att bloggen fyller 3 år nu i maj! Kan inte fatta att det har gått 3 år redan och det har verkligen hänt så mycket under de åren. Jag har märkt stor skillnad bara senaste året, att bloggen har fått mycket mer uppmärksamhet. Inte bara bloggen utan även mitt Instagramkonto har ju blivit uppmärksammat mer, vilket känns jätteroligt! Eftersom bloggen fyller år så måste det ju firas och det gör jag med en rulltårtstårta! Supergott och superenkelt, och vill man att det ska gå extra fort så köper man en färdig rulltårta. Dock tycker jag det blir godast med en hemmagjord. Rulltårtstårtan passar perfekt nu i firartider med skolavslutningar, nationaldag och midsommar!
 
 
Rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Fyllning
ca 2 dl jordgubbssylt
 
Garnering
strösocker
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut kakan och strö över lite socker. Stjälpa upp kakan på bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan har gräddats på. Bred genast på sylten och rulla ihop kakan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan den skärs i bitar.
 
Topping
5 dl vispgrädde
250 g färska jordgubbar
 
Garnering
citronmeliss
ätbara blommor
 
Vispa grädden och skölj och dela jordgubbarna. Skär rulltårtan i skivor och stapla skivorna på varandra med grädde emellan varje lager. Lägg på jordgubbarna och dekorera sedan med citronmeliss och ätbara blommor. 
 
 
 
Kategori:
Jordgubbar, Midsommar, Rulltårta, Tårta

Rulltårtstårta, Rulltårta, Midsommartårta, Rulltårta som tårta

Kommentera