Singoallabollar med passionsfrukt

För väldigt många år sedan när jag var på min första chokladmässa i Jönköping, så fick jag prova en chokladpralin som var fylld med passionsfruktstryffel och täckt med vit choklad. Det kan nog ha varit en av de godaste praliner jag någonsin ätit! Älskar smaken av passionsfrukt och tillsammans med den vita chokladen så blir det en underbar smakkombo! När jag såg att Göteborgs Kex kommit ut med Singoalla Mango Passion så visste jag att jag måste göra cake balls med Singoallakexen och dopppa de i vit choklad, ett sätt att efterlikna den där goda pralinen fast som ett bakverk istället. Passionsfruktspulver beställde jag hem från nätet. Receptet ger ca 15 bollar.
Bollar, ca 15 st 
2 st Singoalla Mango Passion (á 190 g)
2 tsk passionsfruktspulver
175-200 g Philadelphia
 
Garnering
200 g vit choklad
neutral olja
gul candy melts
 
Mixa Singoallakakorna i en matberedare till fina smulor. Strö på passionsfruktspulvret och blanda sedan i Philadelphia tills du har en formbar massa. Rulla till bollar och ställ in i frysen ca 60 min. Smält vit choklad och rör ev. i lite olja för att få chokladen lite mer lättarbetad. Doppa bollarna i den vita chokladen. Smält lite gul candy melts och ringla över bollarna. Låt stelna. 
 
Kategori:
Barnkalas, Frukt/Bär, Kakor, No-bake, Vitchoklad

Singoallabollar, Cake balls, Passionsfrukt, Tropiska bollar, Singoalla

Kommentera