CakeByMary

En blogg om bakning...

Ugnsbakade minidonuts med kanelsocker

Publicerad 2018-05-03 20:32:00 i Donut, Kanel,

Vill man göra donuts hemma, men vill undvika fritering så finns det ett smidigt sätt - nämligen att göra ugnsbakade donuts. Jag tycker nog att de friterade är snäppet godare, men de här var faktiskt inte så dumma i fall inte när de var nybakade. De påminde mig om några munkar som vi brukade köpa i en liten vagn (dåtidens foodtruck) utanför A6-center i Jönköping för säkert 20-25 år sedan. De var också doppade i kanel och socker, och även om jag gillar varianterna med glasyr så är det ju grymt gott med kanelsocker. Jag hade några minidonutformar som jag använde till dessa, men det går bra att använda en stor donutform också. Ett tips är att använda en spritspåse när man ska få ner smeten i formen, då slipper man en massa kladd, särskilt om man använder minidonutformar. Receptet ger ca 50 minimunkar. 
Smet
2 3/4 dl mjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1 krm salt
1 dl kärnmjölk (kan ersättas med lättfil)
1 ägg
2 msk neutral olja, t.ex. rapsolja
 
Topping
smör
1 dl strösocker
2 tsk kanel
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I en annan bunke rör ihop mjölk, ägg och olja med en gaffel. Häll ner äggblandningen i bunke med de torra ingredienserna och vänd ihop smeten med en slickepott tills allt är väl blandat. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ner smeten i smord minimunkform. Grädda i ca 4 min. Blanda socker och kanel i en skål. Smält smör och pensla minimunkarna innan de doppas i socker och kanelblandningen.
 
 

Kommentarer

Postat av: Angelica Wåhlin

Publicerad 2018-05-04 15:38:21

Åh, tack för recept & tips :D

Svar: Tack rara! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela