Chokladbollskladdkaka

 
Ni missar väl inte att fira Kladdkakans dag idag?! Kladdkaka är helt klart en favorit i min familj och när vi ska baka något lite snabbt så är det alltid så smidigt att göra kladdkaka. Letar du tips på kladdkaka att baka, så kika in i kategorin "Kladdkaka" så hittar du alla möjliga varianter på kladdkakor. Där finns nog något för alla. Kom på att jag inte hade något recept på Chokladbollskladdkaka på bloggen, så det fick jag se till att ordna! Som ni kanske gissat, så var den ju helt fantastiskt! Förvara kakan i kylen, men tänk på att ta fram den i god tid så toppingen hinner mjukna. 
 
 
Kladdkaka
150 g smör
150 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 1/2 krm salt
 
Topping
200 g smör
2 dl socker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
3 msk O’boy
4 msk kallt starkt kaffe
 
Garnering
kokosflingor, alt. pärlsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form, 24 cm i diameter, och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kakan kallna helt.
Blanda alla ingredienserna  i en skål (eller mixa de i en matberedare) till en smet. Bred ut smeten över kladdkakan och strö på kokosflingor. 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Havre, Kladdkaka

Chokladbollskladdkaka, Kladdkaka med chokladbollstopping, Kladdkaka med chokladbollar

Kommentera