Kladdkaka med karamelljordnötter


Kladdkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
Topping
280 g Jordnötter Havssalt & Karamell á 2 påsar (från Exotic Snacks)
100 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form, 20 cm i diameter, och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Strö på jordnötterna och ställ in i ugnen någon minut så att chokladen på jordnötterna smälter samman. Smält mjölkchoklad och bred över jordnötterna.


Mums, detta måste jag testa!