Ooey Gooey Kexchoklad

 
Hade ganska mycket Kexchoklad hemma och var sugen på att använda dem när jag bakar. Efter att funderat lite så fick jag en idén om att göra en variant på Ooey Gooey Brownies, men att göra den med Kexchoklad istället för en browniebotten. Det blev riktigt gott och inte lika mäktigt som brownien utan kändes lättare och med ett härligt krisp istället. Jag använde en hel påse med marshmallows, men märkte först när jag skulle skära upp kakan att jag borde haft inne de längre i ugnen så att de smält ihop lite mer. Flingsaltet på toppen blev verkligen pricket över i:et, de blev helt klart snäppet godare med lite salt på!
 
 
Ooey Gooey Kexchoklad, ca 24 bitar
6 st Kexchoklad (á 60g)
280 g minimarshmallows
1 burk karamelliserad mjölk (á 397g)
 
Chokladtryffletäcke
175 g hackad mjölkchoklad
75 g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
flingsalt (kan uteslutas)
 
Lägg ut kexchokladen i en ugnsform, ca 18x27 cm. Skär till kexchokladen om det behövs, så de ligger plant i botten. Strö över marshmallowsen. Sätt in formen i ugnen och låt marshmallowlagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallowlagret. Koka upp grädden till tryffeltäcket, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret och strö på flingsalt. Låt tryffeln stelna innan kakan skärs upp i bitar. 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Kola, Långpannekaka

Ooey Gooey, Kexchoklad, Ooey Gooey Kexchoklad

Kommentera


Kommentarer

Sara

Men wow vad gott det där ser ut!!! :)

Svar: De var underbart goda! Du måste prova!! :)
Cake by Mary