Pepparkaksgrottor med lingonsylt

 
Det är så kul att ha fått komma igång med julbakningen! Jag älskar alla julsmaker, och jag brukar inte baka julbakverk under någon annan period av året. Det gör att man redan tidigt på hösten börjar längta efter att få julbaka. Så nu när jag äntligen kunde börja baka, så startade jag med att baka småkakor som dessa pepparkaksgrottor med lingonsylt. Spröda och goda kakor smaksatta med pepparkakskrydda (här kan du justera mängden efter vad du gillar) som tillsammans med den söt-syrliga lingonsylten blir en ljuvlig kombo! De går utmärkt att frysa in och sedan är det bara att plocka fram när det är dags för advents- eller julfikat eller när du är fikasugen!
 
 
Deg, 26-28 st
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 tsk pepparkakskrydda (justera efter smak)
 
Fyllning
lingonsylt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, alt en minimuffinsform. Gör försiktigt en fördjupning i varje boll och klicka i lingonsylt. Grädda i ca 15 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt. 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Frukt/Bär, Jul, Kakor, Pepparkaka

Pepparkaksgrottor, Pepparkaksgrottor med lingonsylt, Julkakor med lingonsylt, Julkakor

Kommentera


Kommentarer

Jennie

Ser mycket goda ut.

Svar: Tusen tack! :)
Cake by Mary

birgitmaria

Såna ska jag nog göra. Håller med dig, "Julkryddor" passar bäst i juletider.

Svar: Kul att du vill prova dem! Hoppas du gillar dem! :)
Cake by Mary