Polkadrömmar

 
I helgen fick jag äntligen tid till att julbaka lite och något jag länge har velat prova är drömmar med krossade polkagrisar. Drömmar är lite av en favorit bland småkakorna, älskar hur de smälter i munnen! Tillsammans med polka så blev kakorna ljuvliga! Går utmärkt att förbereda och frysa in, sedan är det bara att ta fram till advents- eller julfikat! Gillar du bakverk med mintsmak så måste du verkligen prova dessa polkadrömmar!
 
 
Polkadrömmar, ca 40-50 st
100 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
150 g polkakarameller
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i sänder. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner det i degen. Arbeta in resten av mjölet. Krossa polkakaramellerna till bitar i en mortel och blanda ner i degen. Forma till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
 
 
 
 
Kategori:
Jul, Kakor, Mint

Polkadrömmar, Drömmar med polkagrisar, Småkakor, Julfika, Adventsfika, Julkakor

Kommentera


Kommentarer

Angelica Wåhlin

Men ååh, mums!

Svar: Ja, det blev så god smak på dem! Jag älskar ju mint och polka, så helt klart en ny favorit! :P
Cake by Mary

Liselotte Johansson

Åh vad många roliga julrecept du redan lagt ut. Min dotter älskar drömmar och polkagrisar. Detta recept ska jag verkligen testa. Kanske redan i morgon.

Svar: Hehe...ja, det gäller att vara tidig då många redan nu planerar vad de ska baka till advent och jul! :) Kul att du vill prova receptet! Blev en väldigt lyckad kombo!
Cake by Mary