Äpple- & kanelkaka med brynt smör

 
Jag har ett favoritrecept på en riktigt saftig sockerkaka med brynt smör och det använder jag i stort sett alltid när jag gör sockerkaka nu för tiden! Jag har varit nyfiken på att prova receptet med en höstigare smak, och helt enkelt bara använt basreceptet och rivit ner några äpplen och haft i mald kanel. Kakan som är saftig i vanliga fall blev nu ännu saftigare, vilket också gjorde att den blev lite mer kompakt i konsistensen än i vanliga fall.
 
 
Sockerkaka
100 g smör
3 små äpplen, gärna svenska
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn smöret tills det har fått en ljusbrun färg och en nötaktig doft. Ställ åt sidan och låt svalna något. Skala och kärna ur äpplena. Riv på den grova sidan av rivjärnet. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en bunke, och vänd ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och mjölken. Blanda till sist i äpplena. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Prova om kakan är klar genom att sticka ner en tandpetare i kakan, om stickan är torr så är kakan klar. 
 
 
 
 
Kategori:
Kanel, Mjuk kaka, Äpple

Saftig sockerkaka, Sockerkaka med äpple & kanel, Äpple & kanelkaka med brynt smör

Kommentera


Kommentarer

iseedee

Vad gott det ser ut! =)

Svar: Tack finaste! :)
Cake by Mary

Sarah

Ser verkligen gott ut :)

Svar: Tack fina! :)
Cake by Mary