Äppelcheesecake

 
Alltså, cheesecake! Hur gott är inte det?! Varje gång jag bakar cheesecake så vill jag bara göra fler, de är ju helt ljuvliga! Då vi är inne i äppelsäsongen nu, så ville jag prova att göra en äppelcheesecake. Jag valde bort den vanliga digestivebotten och hade istället Lotus Biscoff för att få en härlig kolaktig smak som jag tänkte skulle passa bra med äpplena. Till det kommer den härligt krämiga färskostfyllningen och slutligen toppas cheesecaken med äpplen som stekts i kanel och brun farin. Och hur blev resultatet? GUDOMLIGT!
 
 
Botten
200 g Lotus Biscoff kex
75 g smör
 
Fyllning 
600 g Philadelphia
2 dl strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
4 ägg
6 st äpplen (modell mindre)
1 1/2 tsk kanel
2 msk brun farin
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär äpplena i mindre bitar. Stek de i kanel och brun farin tills de börjar bli lite mjuka. Ställ åt sidan medan du gör cheesecaken. Mixa kexen till smulor i en matberedare. Bryn smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter. Vispa philadelphia, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet. Vispa ner grädden. Vänd ner äggen, ett i taget. Häll över fyllningen och strö på äppelbitarna. Grädda mitt i ugnen i 30 min. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 min. Ta ut cheesecaken ur ugnen och låt den sedan svalna helt i rumstemperatur, och ställ den därefter i kylen över natten så att den sätter sig helt.
 
 
 
Andra goda cheesecake:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Cheesecake, Äpple

Äppelcheesecake, Cheesecake med äpple

Kommentera


Kommentarer

Josefin Nilsson

Men åh vad gott det ser ut och låter!

Svar: Tack, den var verkligen helt ljuvlig! :)
Cake by Mary

Amanda Aikioniemi - Psykisk Ohälsa

Men så gott det ser ut. Får prova att baka ikväll!

Svar: Den är supergod, du kommer inte ångra dig! :)
Cake by Mary

Angelica Wåhlin

Men ååh, mums!

Svar: Den var supergod! Om du gillar att baka så måste du prova den och gillar du inte att baka så se till att någon annan bakar den åt dig! :)
Cake by Mary

Angelica Wåhlin

Men ååh, mums!

Tobbe

Gjorde denna cheesecake, fast som en långpannekaka i stället. Supergod! Kan verkligen rekommenderas till alla som inte testat än att göra det nu! Direkt! :)

Svar: Tack, vad roligt att du gillade den, Tobbe! :)
Cake by Mary