Äppelmuffins

 
Detta är verkligen barndomsminnen för mig! Vi bakade dessa äppelmuffins jätteofta när vi var unga från vår favoritbakbok Sju sorters kakor. Jag älskade dem för de var alltid så saftiga och så var det så gott med äpplen och kanel i! Ytan blir krispig och god då man strör på kanelsocker på toppen. Passa på att göra dessa nu när det är äppelsäsong och det finns då mycket äpplen!
 
 
Muffins, ca 20 st
125 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde eller mjölk
1-2 äpplen
1/2 tsk kanel
1 msk strösocker
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omröring. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Häll smeten i formar. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten. Blanda kanel och socker och strö över muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. 
 
 
Kategori:
Cupcakes, Kanel, Äpple

Äppelmuffins, Muffins med äpple & kanel, Muffins med äpple

Kommentera


Kommentarer

Malin

Härliga bilder :-) recept skall jag testa ikväll då vi har massor äpplen på tomten som vi borde göra någonting åt. Tack, dagens inspiration :-)

Svar: Åh, vad kul! 😊 Perfekt om ni har massa äpplen! 👍🏼 Tack! 💕
Cake by Mary

birgitmaria

Alla bakverk med äpplen är ju grymma!

Svar: Ja, håller med! :) Oavsett vad man bakar med äpplen så blir det ju väldigt gott!
Cake by Mary