Boston Cream cupcakes

 
Dessa cupcakes går tydligen hem hos barnen, både min systerson och min brorson har önskat sig dessa cupcakes när de fyllt år. Men sedan är det ju smakar som går hem hos många, nämligen vanilj och choklad! Boston Cream Cupcakes består av en vaniljcupcake som man fyller med vaniljkräm. Cupcakesen toppas sedan av en chokladglasyr. Så enkelt och så gott! 
 
 
Muffins, ca 12 st
100 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
 
Vaniljfyllning
2 dl mjölk
5 msk marsánpulver
2 dl vispgrädde
 
Chokladglasyr
1 dl vispgrädde
1 msk sirap
200 g mjölkchoklad
1 tsk vaniljsocker
35 g smör
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ åt sidan och låt svalna något. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, och vänd ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och mjölken. Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt cupcakesen kallna helt.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och vispa ihop till en kräm. Skär ut ett hål mitt i cupcakesen och gröp ur. Fyll hålet med vaniljfyllningen och lägg sedan på "locket".
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm upp på medelvärme under konstant omrörning till du ha en slät kräm. Låt svalna och ställ sedan i kylen tills den har bredbar konsistens. Bred chokladglasyren över cupcakesen. 
 
 
 
 
 
Kategori:
Barnkalas, Choklad, Cupcakes, Vanilj

Boston Cream Cupcakes, Boston Cream, Vaniljfyllda muffins, Vaniljfyllda cupcakes

Kommentera