Browniekakor

Ofta när man bakar så har man ju en förväntning av hur det ska se ut och hur det smaka, men sedan är det ju inte alltid det blir som man tänkt. Smak- och konsistensmässigt så blev dessa browniekakor precis så som jag hade tänkt mig, chokladiga i smaken och så där härligt sega i konsistensen. Det som inte blev som jag hade tänkt var tjockleken. Jag hade tänkt mig att de skulle vara typ dubbel så tjocka, men det får bli något som jag får försöka testa mig fram att få till. Tänker mig att de verkligen ska bli mer brownie-aktiga fast ändå kakor, om ni förstår vad jag menar. Däremot så var ju dessa tunnare kakor jättegoda, och jag tycker de är perfekta att använda till att göra glassandwichar. Eftersom de är lite tunnare så tar de inte över glassmaken, men ger ändå en chokladig touch. Jag har ju verkligen blivit beroende av flingsalt, har nästan alltid det på bakverk med choklad eller kola, och så även här! Men det är ju frivilligt om man vill ha, vet att en del inte gillar salt på bakverk och dessa kakor är goda utan också!
 
Browniekakor, ca 28 kakor
225 g choklad
60 g smör
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
1 1/4 dl brun farin
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
 
Topping
ev. flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält ihop choklad och smör i ett vattenbad eller i micro. Ställ åt sidan och låt svalna. Vispa ihop ägg, socker, brun farin och vaniljsocker i en stor bunke tills det är ljust och fluffigt. Häll i chokladblandningen och vispa ihop med äggblandningen. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke och vänd sedan ner i chokladsmeten. Skeda upp smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Tänk på att inte ha de för tätt då de flyter ut lite under gräddningen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 min. Låt de kallna på plåten en stund innan de förs över till galler. Strö ev. på lite flingsalt. 
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Kakor

Browniekakor, Kakor, Chokladkakor, Sega chokladkakor

Kommentera