Nutellafyllda skumbollar med schweizernöt

 
När jag gjorde mina nutellafyllda skumstrutar som ni kan hitta i mitt förra inlägg, så hade jag samtidigt en idé om att göra denna variant utan strut och som är doppade i schweizernöt istället för vanlig choklad. Jag gillar verkligen att göra hemmagjorda skumbollar och det är extra roligt att kunna göra andra varianter än den vanliga klassiska! Denna variant blev minst lika god som de tidigare jag har gjort. Till 16 små skumbollar så räcker det egentligen att göra halva receptet till skumfyllningen, men när du ändå ska göra så gör hela satsen och så passar du på att även göra dessa nutellafyllda skumstrutar eller denna goda Skumbollskaka! Bragokexen kan man byta ut mot smörgåsrån som man stansar ut rundlar av. 
 
 
Botten 
16 st Bragokex
 
Fyllning
2 st gelatinblad
3/4 dl vatten
1 dl glykos
2 1/2 dl strösocker
5 stora äggvitor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Nutella (går att utesluta)
 
Garnering
200 g Schweizernötchoklad
1 msk neutral olja, t.ex. raps- eller solrosolja
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka vatten, glykos och strösocker i en kastrull till 116 grader. Vispa under tiden äggvitorna med 2 msk socker till ett fast skum. Vispa i hög hastighet samtidigt som den varma sockerlagen hälls över äggvitorna i en tunn stråle. Fortsätt tills marängen känns ljummen och fast. Smält gelatinbladen i en kastrull. Blanda i lite av marängen i kastrullen och vänd sedan ner allt i resterande marängsmet. Blanda väl. Smaksätt med vaniljsocker. Spritsa ett lager fyllning på kexen. Klicka i lite nutella  i mitten och fortsätt att spritsa på skumfyllningen. Ställ skumbollarna i frysen en stund så blir det lättare att doppa dem i chokladen. Smält chokladen till garneringen och blanda med olja för att få den mer lättarbetad. Doppa skumbollarna i den smälta chokladen och låt stelna. 
 
 
 
Kategori:
Barnkalas, Choklad, Maräng, Nutella

Nutellafyllda skumstrutar, Nutellafyllda skumbollar, Skumbollar med nutella, Skumstrutar, Skumstrutar med nutella

Kommentera


Kommentarer

Jennie

Åh, så gott.

Svar: De var mumsiga! :)
Cake by Mary