Rahels äppelkaka

 
Detta recept på en riktigt saftig och ljuvlig äppelkaka i långpanna har jag fått av min släkting Rahel. Hon bjöd på den för många år sedan, och jag fastnade för kakan direkt! Med en otroligt saftig kaka och med smak av äpple och kanel, kan det ju liksom inte bli annat än underbart gott! Den är dessutom smidig att göra i långpanna, vilket passar bra när man ska bjuda många på fika! Har du inte äpplen hemma, så gå ut och köp, och prova sedan Rahels äppelkaka och njut! Vill du lyxa till det lite, servera den med vaniljsås!
 
 
Kaka
3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering
3-4 fasta, syrliga äpplen i tunna skivor
1-2 tsk kanel
3-4 msk strösocker
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och mjöla långpanna. Vispa ägg och socker pösigt.  Koka upp smör och mjölk tillsammans, vispa ner blandningen i äggsmeten. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i långpannan. Lägg äpplena i rad i smeten. Strö över kanel och socker. Grädda kakan 25-30 minuter.
 
 
 
 
 
Kategori:
Kanel, Långpannekaka, Mjuk kaka, Äpple

Äppelkaka, Äppelrutor, Mjuk kaka med äpple & kanel

Kommentera