Snickerskladdkaka

 
När jag får frågan om vad jag gillar för smaker så är det precis samma som med vilket som är mitt favoritfika - jag har svårt att välja ett då jag har så många. I toppen av favoritsmakerna så finns hasselnöt/nougat/choklad tillsammans med jordnöt/kola/choklad. Det är något speciellt med nötter i kombination med choklad och Snickers-smakerna (jordnöt/kola/choklad)  är nog en favorit för många. Det är det som gör denna kladdkaka så gudomligt god! Inspiration till topping kommer från SixSisterStuff och den är hämtad från Snickerschokladbiten - mjuk nougat tillsammans med kola, jordnötter och choklad! Tillsammans med en kladdkaka som bas så blir denna kaka helt magiskt!
 
 
Kladdkaka
150 g smör
150 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 1/2 krm salt
 
Topping
1 burk marshmallowfluff
2 dl jordnötssmör
300 g Werthers mjuka kola
1 msk vispgrädde
3 dl salta jordnötter
200 g mjölkchoklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form, 24 cm i diameter, och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan kallna helt.
Blanda fluff och jordnötssmör och bred över kakan, är det svårt att blanda ihop dem så värm blandningen försiktigt över svag värme. Ställ i kylen för att stelna. Smält kolorna tillsammans med vispgrädden. Vänd ner jordnötter och bred det över fluffblandningen. Smält choklad och bred det över jordnötskolan. Låt chokladen stelna.
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Jordnöt, Kladdkaka, Kola

Snickerkaka, Snickerskladdkaka, Kladdkaka med Snickerstopping

Kommentera