Tårtevent med Tea Malmegård & Köket.se (med rabattkod till kursen)

Bildkälla: Köket.se
 
I veckan så fick jag möjligheten att vara med på ett roligt event hos TV4 tillsammans med Tea Malmegård och Köket.se. Självklart så handlade eventet om tårtor! Tea var på plats och presenterade hennes onlinekurs Teas tårtor som finns på Köket.se.
 
 
 
Lokalen var jättemysigt dekorerad och det var flera andra bak- & matbloggare på plats, vilket var jätteroligt. Några av dem följer jag på Instagram, några hade hade jag träffat tidigare och sedan var det några som jag träffade för första gången. Alltid rolig att träffa andra bloggare med samma intressen. Det bjöds på bubbel och tilltugg som Tea hade gjort. 
 
 
Tea berättade lite om sig själv och vi fick en presentation av hennes onlinekurs. Vi fick bl.a se ett klipp från hennes tårtkurs på hur man gör marsipanrosor. För er som inte vet så var faktiskt Tea med och tävlade i Dessertmästarna för några år sedan, och självklart tyckte hon att även vi skulle få tävla. Tävlingen gick ut på att dekorera en tårta som Tea hade förberett åt oss. I dekorationen skulle det ingå en marsipanros med minst 5 kronblad. Detta skulle göras på 15 minuter. Innan vi körde igång så fick veta att det fanns ett pris man kunde vinna också, en vit KitchenAid! Tror vinsten gjorde flera av oss taggade, i alla fall mig!
 
 
Det var bara att sätta på sig förklädet och plocka på sig från det fina dekorationsbordet Tea hade fixat med massor av bär, frukter, macarons, marsipan m.m. Av frukt och bär så hade hon odlat allt själv utom physallis och passionsfrukt.
 
 
 
Kan tala om att de där 15 minuterna gick väldigt fort, större delen av tiden gick åt att göra den där marsipanrosen. Man hann inte tänka så mycket utan det vara bara att göra. Hann i stort sett bara lägga på allt jag hade plockat ihop, och hade ingen tid till att försöka göra om något. 
 
 
Här ser ni resultatet av allas tårtor.
 
 
Tea står och ska välja ut de tårtor som hamnar i topp 3.
 
 
Helt plötsligt så pekar hon på min tårta!! Så kul!!
Tillsammans med mig hamnade Camilla från MyKitchenStories och Simona från Cookies&Sweets i topp 3.
 
 
Så här blev min tårta! Eftersom tårtan innehöll en hallonfyllning tillsammans med en passionsfruktsfyllning, så valde jag att ha med det i dekorationen av tårtan. Fick i sista stund med en litet marsipanlöv också!
 
 
Detta är Camillas tårta (MyKitchenStories).
 
 
Och slutligen Simonas tårta (Cookies&Sweets) och som också blev vinnartårtan! Väldigt vacker!
 
 
Våra tårtor som vi hade dekorerat fick vi ta med hem, men som tur hade Tea bakat några tårtor från hennes kurs som vi fick smaka på. Från vänster en tårta med chokladmousse, hallonchiboust, jocondebotten och mörk chokladglaze. Andra från vänster är en tårta med mörk chokladmousse varvad med hasselnötsdaquoise och täckt med italiensk maräng, och helt glutenfri utan gelatin. Andra tårtan från höger är en med citron- och passionsfruktsmousse, passionsfruktschiboust, jocondebotten och vit chokladglaze. Första tårta från höger är en sån som vi fick dekorera och består av anslag (som är klassiska tårtbottnar) varvad med hallon- och passionsfruktschiboust och täckt med italiensk maräng, och tårtan är dessutom naturligt mjölkfri. De smakade alla fantastisk bra och jag ser fram emot att få testa Teas tårtkurs så jag kan prova att baka de också. Vill du också prova kursen så kan du få 100 kr rabatt genom att använda kampanjkoden: CAKEBYMARY, gäller till 30 september. Mer info om kursen hittar du på Kökets kurser.
 
 
Stort tack till Tea & Köket.se för en underbar kväll!
 
 
 
 
 
Kategori:
Allmänt, Tips och Trix

Köket.se, Tea Malmegård, Teas tårtkurser, Kökets kurser

Kommentera


Kommentarer

Liselotte Johansson

Vilket kul event och vilka fina tårtor.

Svar: Ja, det var verkligen ett jätteroligt event! Inte bara att vi fick dekorera tårtor som vi fick ta med hem, utan att träffa andra bloggare också! Så roligt! :)
Cake by Mary