Geishakladdkaka

 
Om du som jag gillar choklad med hasselnötter så är detta verkligen en kladdkaka för dig! Här har jag använt en favoritchoklad, Geisha, och använt den både i kladdkakan, som fyllning och som topping. Mums!
 
 
Kladdkaka
100 g smör
100 g Geishachoklad
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
några bitar Geishachoklad
 
Chokladganache
200 g Geishachoklad
1 dl grädde
35 g smör
 
Garnering
hackade hasselnötter 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Finhacka chokladen och häll det i det smälta smöret. Rör om tills all choklad har smält. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda ihop till en jämn smet. Häll över smeten i en smörad och bröad springform och tryck ner några Geishabitar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. 
Hacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Häll ganachen i formen över kladdkakan. Ställ i kylen tills ganachen stelnat. Strö på hackade hasselnötter. Servera gärna med en klick vispad grädde och ev färska bär.
 
 
 
Kategori:
Choklad, Hasselnöt, Kladdkaka

Geishakladdkaka, Kladdkaka, Geisha, Geishachoklad

Kommentera


Kommentarer

Ajli Müller

det ser farligt gott ut!

Svar: Tack, den var grymt god! :)
Cake by Mary

Marie Bergman

Ser farligt gott ut =)

Svar: Tack fina, den blev supergod! :)
Cake by Mary