Chokladglass med kondenserad mjölk

 
Så härligt att sommarvärmen har kommit tillbaka, och man kan återigen njuta av ljumma sommarkvällar. Får alltid utlandskänsla när man kan gå utan jacka/kofta sent på kvällarna sommartid. Något som är extra härligt att äta när det är varmt är ju glass, och att göra egen glass är väldigt roligt tycker jag. Här har jag gjort en enkel chokladglass med hjälp av kondenserad mjölk. Du behöver bara 3 ingredienser och klarar dig utan glassmaskin. Jag valde en mörkchoklad på 55%, då jag kan tycka att 70% blir lite för stark chokladsmak för mig. Nästa gång ska jag prova med en ljusare choklad - välj den choklad du gillar!
 
 
Chokladglass 
200 g mörkchoklad 55%
5 dl vispgrädde 
1 burk kondenserad mjölk (á 397g) 
 
Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller över vattenbad, låt svalna. Vispa grädden fluffigt i en bunke och häll i kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa till sist ner den smälta chokladen. Fyll en form, ca 1 1/2 l, och ställ i frysen i 4-6 timmar. Ta fram en stund innan servering.
 
 
Kategori:
Choklad, Dessert, Glass

Chokladglass, Glass, Glass med kondenserad mjölk, Enkel chokladglass, 3 ingredienser

Kommentera


Kommentarer

Belle

Å vad spännande detta var, jag tycker mycket om choklad och glass på kondenserad mjölk tror jag ska prova, skriver annars om olika positiva saker på min blogg www.spriddetgoda.se

Svar: Vad kul att du vill prova glassen, du får återkomma med vad du tyckte! :)
Cake by Mary