Chokladkolakakor

 
Jag är med i några bakgrupper på Facebook och där får man massa härlig inspiration. I våras så var det någon som tipsade om denna härliga kaka (originalreceptet kommer från bloggen Matro). Det lät så gott då jag verkligen gillar kakor med havre i kombination med kola och choklad, och i detta fallet även kokos. Precis som Sara från Matro skriver så är det en väldig smulig kaka, men också väldigt god!
 
 
Chokladkolakakor, ca 24 st
4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
2 dl rörsocker
225 g rumsvarmt smör
1 burk karamelliserad mjölk (397g)
150 g mörka chokladknappar
1 dl kokos
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform, ca 20x30 cm. Blanda mjöl, havregryn, rörsocker och smör till en smulig deg. Lägg i nästan 3/4 av degen i formen och tryck ut till en botten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Bred ut den karamelliserade mjölken över botten och strö sedan över chokladknapparna. Blanda resten av smuldegen med kokos och strö över, tryck gärna till lite. Grädda i ytterligare ca 20 min. Låt kakan svalna och låt den sedan i stå i kylen över natten. Skär kakan i bitar.
 
 
 
Kategori:
Choklad, Havre, Kakor, Kokos, Kola

Godisbit, Havrekaka, Chokladkolakaka, Godiskaka

Kommentera