Salta Jordnöts- & Kolarutor

 
Dessa godisbitar är perfekta att ha i kylen när man är sugen på något gott! Lagom stora och allt gott samlat i en och samma bit - krispiga salta pinnar, krämig jordnötssmör, crunchiga salta jordnötter, seg god kola och sedan så täcker man allt i en härlig choklad som toppas med lite flingsalt. Välj om du vill ha de i mörk eller ljus choklad, alternativt om du vill ha variation så kan du doppa hälften i mörk och hälften i ljus. Det blev gott med både ock tycker jag! Inspirationen fick jag från en bild på Pinterest!
 
 
ca 48 bitar
125 g salta pinnar
340 g jordnötssmör (1 burk)
300 g salta jordnötter
250 g Werthers Soft Caramels (2 påsar)
1 msk mjölk
 
Garnering
ca 500 g mörk- eller mjölkchoklad
några msk neutral olja, t ex solros eller raps
ev. flingsalt
 
Lägg ett bakplåtspapper i en form, 25x35cm, och olja in papperet med hjälp av hushållspapper. Placera ut salta pinnarna i ett jämnt lager. Värm jordnötssmöret försiktigt i micron så att den blir lite rinnigare. Bred ut jordnötssmöret över de salta pinnarna, strö sedan över jordnötterna. Ställ in i formen i kylen i ca 30 min. Värm kolorna försiktigt i micron med mjölken. Rör om ordentligt så att mjölken blandas väl. Ringla över kolan över jordnötterna, och ställ formen i kylen i ca 30 tim. Skär sedan i mindre rutor och ställ de i frysen ca 30 min. Smält under tiden chokladen, rör ut med lite olja så den blir mer lätthanterlig, och doppa sedan rutorna i choklad. Låt överflödig choklad rinna av och lägg rutorna på ett bakplåtspapper. Strö ev. på flingsalt och låt chokladen stelna.
 
 
 
Superenkel no-bake godisbit med salta pinnar i botten, sedan ett lager med jordnötssmör och salta jordnötter, och sist ett lager kola. 
Kategori:
Choklad, Godis, Jordnöt, Kola, No-bake, Snacks

Hemmagjort godis, No-bake godis, Godisbitar, Chokladgodis, Chokladsnacks, Godis

Kommentera