Daimkaka med saffran

 
Förra året la jag upp ett recept på en supergod Daimkaka i långpanna - en saftig kaka med en god glasyr och som sedan toppas med massor av hackad Daim. Jag tänkte att saffran borde ju funka med Daim och provade att göra en julig variant av Daimkakan. Jag älskar ju saffran så jag hade i 2 påsar (1g) saffran i smeten, men vill man ha lite mindre saffranssmak så går det bra med bara en påse. Hade med denna kaka till jobbet och den blev väldigt uppskattad där, tydligen var den så pass god att det t.o.m. kan ha kommit ut en svordom när man smakat på den...ni får prova den och se om det blir samma upplevelse för er! 😂
 
 
Kaka
5 ägg
4 dl strösocker
1/2-1 g saffran (1-2 pkt)
7 1/2 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl ljummet vatten
 
Kräm
250 g smör
4 dl strösocker
3 äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker
 
Garnering
3-4 st dubbeldaim
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de övriga ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad stor långpanna, 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Känn med en sticka så att kakan är klar. Nagga kakan med en gaffel och låt den svalna. Hacka under tiden daimen och ställ åt sidan.
Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull och låt sjuda till en tjock smet. Häll den varma krämen över kaka och strö på den hackade daimen. Skär i rutor när den har svalnat.
 
 
Kategori:
Choklad, Jul, Långpannekaka, Mjuk kaka, Saffran

After Eight, Chokladbollar med After Eight, After Eight-chokladbollar

Kommentera


Kommentarer

FSHD Daniel

Låter som något helt i min smak! :D

Svar: Ja, den är väldigt god med mycket saffranssmak! 😍👌🏼
Cake by Mary

Anita

Men wow, gott :D

Svar: Tack, så god! 😍😋
Cake by Mary