Hasselnötspavlova med bär

 
Är det något jag verkligen gillar så är det hasselnötter i bakverk. Det blir så otroligt god smak med nötter tycker jag. När jag kokade min senap till jul så fick jag över 4 äggvitor och tänkte att det är ju perfekt att använda dem till en Pavlova, så har du äggvitor över tänk på att de går utmärkt att frysa in för att användas senare. Hasselnötterna gav marängen lite extra crunch och fick den att smaka helt ljuvligt! Till pavlovan gjorde jag en fräsch kesellakräm och toppade sedan allt med massor av frukt och bär. Det blev en lätt, fräsch och otroligt god dessert som funkar utmärkt att bjuda på på nyårsafton! 
 
 
Maränger
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citron
100 g rostade och hackade hasselnötter
 
Fyllning
250 g kesella
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Garnering
hallon
blåbär
röda vinbär
passionsfrukt
physalis
 
Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till ett hårt och blankt skum. Vispa i maizena, vaniljsocker och citronsaften i marängen. Vänd ner hasselnötterna.
Spritsa ut marängen på bakplåtspapper alt klicka ut med en sked och gör en grop i mitten. Grädda mitt i ugnen i ca 90 min. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i ugnen och kallna.
Vispa ihop kesella, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt grädden i en fin stråle under vispning. Ju mer man vispar desto tjockare kräm. Fyll marängen med krämen. Dekorera med frukt och bär.
 
 
 
Kategori:
Dessert, Frukt/Bär, Maräng, Midsommar, Nyår

Hasselnötspavlova, Nyårsdessert, Nötpavlova, Nötmarängtårta

Kommentera