Kokospannacotta med tropisk topping

 
Nu börjar nedräkningen till nyår och det är inte många dagar kvar. Har ni börjat planera vad ni ska äta för gott? Söker du något riktigt enkelt, gott och fräscht så är denna kokospannacotta med tropisk topping något du bör prova! Så gott med den krämiga pannacottan med smak av kokos och den goda toppingen gör den till en riktigt fräsch dessert som genast för tankarna till något tropiskt ställe. Receptet är en gammal favorit från ica.se, men jag brukar pressa i lite limesaft också. Då påminner den även om en tropisk mojito...mums! 😋😀
 
 
Pannacotta, 4 port.
2 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker
 
Topping
1/2 l färsk ananas
1 passionsfrukt
1 msk rårörsocker
rivet skal från 1 lime och ev. lite saft
1 msk hackad mynta
 
Koka upp kokosmjölk, grädde och gelésocker i en kastrull och låt koka i 1/2 minut. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen i minst 3 timmar. 
Skär bort rotstock och skal på ananasen. Skärk fruktköttet i små tärningar. Blanda med urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal (ev. även limesaft) och mynta. Toppa pannacottan med frukterna strax före servering.
 
 
 
Kategori:
Dessert, Frukt/Bär, Midsommar, Nyår, Påsk

Nyårsdessert, enkel dessert, godaste desserten, Kokospannacotta, Tropisk pannacotta

Kommentera