Krämig lingonpaj med saffran

 
Nu har nedräkningen börjat...inte bara till julafton utan tills min julledighet ska börja! Jobbar sista veckan nu och sedan bär det av till Jönköping för att fira jul och mysa med familjen! För varje dag som går nu så blir man bara tröttare och tröttare, är inte det konstigt att det alltid är så innan man ska vara ledig? Det är som att kroppen börjar göra sig redo och liksom stänga av inför ledigheten. Funderar på vad jag ska baka för gott åt min familj...och denna krämiga lingonpaj med saffran skulle kanske kunna vara något?! Den består av ett sprött pajskal, fyllt med en krämig fyllning smaksatt med  saffran och till det syrliga lingon. Så gott! 😍
 
 
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
250 g lingon
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 g saffran (1 pkt)
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en ugnsfast form.  Lägg lingonen i formen. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll över lingonen. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna.
 
 
 
Kategori:
Frukt/Bär, Jul, Paj, Saffran

Krämig lingonpaj med saffran, Krämig lingonpaj, Lingonpaj, Saffranspaj med lingon

Kommentera


Kommentarer

Annie - Stora Små Äventyr

Mumsigt! :D

Svar: Ja, den är riktigt god med de syrliga lingonen! :)
Cake by Mary