Lussebullekaka

 
Har ni sett det där videoklippet där man får se Johan Glans tankar om våra LuciatraditionerSå roligt verkligen, kolla in det! 😄 Det är ju lite roligt med just traditioner då man oftast bara gör som man alltid har gjort utan att tänka på varför eller vad man gör. En vanlig tradition på Luciadagen är att äta lussebullar, ett måste om du frågar mig! 😋😊 Men så tar det ju lite tid att göra lussebullar, och vill du ändå ha de goda smakerna fast i ett snabbare bakverk så kan jag tipsa om denna Lussebullekaka. En supersaftig sockerkaka med saffran där man strör på russin, mandel och pärlsocker! Själva sockerkakan blir så himla god då den är så saftig, ni måste prova den! Glad Lucia! ✨
 
 
Sockerkaka
100 g smör
1 dl mjölk
1 påse saffran (1/2 g)
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
russin (kan uteslutas)
mandelspån (kan uteslutas)
pärlsocker (kan uteslutas)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll i mjölk och saffran. Ställ åt sidan. 
Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, och vänd ner i äggsmeten. Rör i saffransblandningen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Prova om kakan är klar genom att sticka ner en tandpetare i kakan, om stickan är torr så är kakan klar. 
 
 
 
 
 
Kategori:
Jul, Mandel, Mjuk kaka, Saffran

Lussebullekaka, Lussebullesockerkaka, Saftiga sockerkaka, Saffranskaka

Kommentera


Kommentarer

Josefin

Jag såg klippet med Johan Glans och det var verkligen en funderare på det han sa, också ett väldigt roligt klipp!

Tack för tipset om lussebullekaka, låter väldigt gott, ska testa att göra denna imorgon :D Kram

Svar: Haha...eller hur?! :) Kul att du gillar receptet, hoppas det smakar!
Cake by Mary

Linda

Hej! Jättemysigt recept, men vill gärna veta vilken storlek på form du använde?

Svar: Hej! Tack! :) Jag har använt en form med 24 cm i diameter.
Cake by Mary