Marängsviss med pepparkakskulor & lingon

 
En riktigt god dessert är marängsviss, den är även enkel att göra och smakerna går att variera. Idén till denna juliga marängsviss fick jag när jag provade chokladdoppade pepparkakskulor första gången. Tänkte att de skulle kunna passa i en god dessert tillsammans med min pepparkakskolasås. För att bryta av mot det söta så passar det bra med lingon till, vilket också är väldigt gott med just pepparkakssmaken. Hittar du inte pepparkakskulor så kan man använda vanliga pepparkakor istället, men kan verkligen rekommendera kulorna då de är grymt goda!
 
 
Marängsviss, 4 port
1 l vaniljglass
3 dl vispgrädde
2 påsar chokladdoppade pepparkakskulor
maränger
pepparkakskolasås
lingon 
 
Vispa grädden lätt och grovhacka eventuellt pepparkakskulorna. Varva glass, grädde, pepparkakskulor, maränger och lingon i en skål. Ringla över kolasåsen. Servera genast. 
 
 
 
 
Kategori:
Dessert, Frukt/Bär, Glass, Jul, Kola, Maräng, Nyår, Pepparkaka

Dessert, Nyårsdessert, Marängsviss, Marängsviss med pepparkaka, Pepparkakskulor

Kommentera


Kommentarer

Hanna Karlsson

Åh, det är när jag ser såna här efterrätter som jag ångrar lite att jag inte äter socker. Hur gott ser det inte ut. Mums!

Svar: Tack, vad roligt att höra! Det går nog att göra den sockerfri, men du får du byta ut pepparkakskulorna mot vanliga sockerfria pepparkakor! :)
Cake by Mary