Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

 
Tänk att det redan är 3:e advent idag! De senste veckorna har gått så fort och jag började känna mig lite stressad över julklapparna då jag var sent ute med att köpa dem. Fast idag kunde jag slappna av, jag köpte nämligen de sista julklapparna igår! Var lite rädd för att jag skulle ha kvar någon till sista stund, men nu känns det skönt att ha allt klart. Då hinner jag istället umgås med familj och vänner, samt ha mer tid till bakning! Som den här ljuvliga pepparkaksrulltårtan med lingongrädde, så god! Rulltårta är verkligen ett bakverk som går snabbt att göra och blir ju som en tårta fast i rullad form med en tårtbotten och en fyllning. Perfekt att bjuda på så här till advent - Glad 3:e advent!
 
 
Rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
1/2 dl mjölk
 
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt 
 
Garnering
vispad grädde
lingon
rosmarin (endast dekoration, kan uteslutas)
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut kakan och strö över lite socker. Stjälpa upp kakan på bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan har gräddats på. Låt den kallna helt. Vispa grädden och blanda med sylten. Bred på gräddblandningen på bottnen och rulla ihop den från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven ner och garnera med grädde och lingon, och ev. rosmarin som dekoration. 
 
 
 
Kategori:
Frukt/Bär, Jul, Pepparkaka, Rulltårta

Pepperkaksrulltårta med lingongrädde, Pepparkaksrulltårta, Lingon, Pepparkaka, Julig rulltårta, Rulltårta

Kommentera


Kommentarer

birgitmaria

Julbak till helgen tänkte jag. Varför inte en rulltårta då?
Oj, är du klar med klapparna?
Inte jag ...

Svar: Ja, rulltårta är ju väldigt smidigt att göra och väldigt gott så varför inte?! :)Lite förvånad att jag lyckades hinna klart i tid, var orolig där ett tag att jag skulle behöva åka in till en galleria på själva julafton för att hinna klart...har faktiskt hänt! :)
Cake by Mary