Saffransrutor med vaniljfyllning

 
Nu är det bara 2 dagar kvar till julafton och förberedelserna är i full gång! Känns skönt att inte känna av någon julstress ännu, men det beror nog kanske mest på att jag har haft möjlighet till flera lediga dagar innan julafton. Det hade ju varit lite jobbigare om julafton varit på en lördag och man behövt jobba till dagen innan. Nu har man möjlighet att sprida ut det som ska lagas på dagarna innan jul. Idag, till 4:e advent, bakade jag dessa underbart goda saffransrutor med vaniljfyllning. Gillar du vaniljrutor (de som smakar som vaniljhjärtan), så kommer du att gilla de här! Receptet ger ca 48 bitar, så perfekt att göra när man ska bjuda många på fika. Önskar er en skön söndag och en glad 4:e advent!
 
 
Deg
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 g saffran (2 pkt)
 
Fyllning
4 ägg
2 1/2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta snabbt ihop till en smuldeg. Tryck ut hälften i en långpanna, 30x40 cm, som är klädd med bakplåtspapper.
Vispa ihop ägg, kesella vanilj, crème fraîche och vaniljsocker. Häll blandningen över degbotten i långpannan. Smula resten av smuldegen över fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Pudra gärna över lite florsocker innan servering.
 
 
Kategori:
Jul, Långpannekaka, Saffran, Vanilj

Saffransrutor med vaniljfyllning, Vaniljrutor med saffran, Spröda saffransrutor, Julig långpannekaka

Kommentera


Kommentarer

Emma

Jag har hittat flera recept som jag ska prova. Tack för bra tips inför jul!

Svar: Åh, så glad jag blir! 🥰 Hoppas det smakar! God Jul! 🎄✨
Cake by Mary