Smarriga Tomteluvor

 
Förra året blev det skum-tomteluvor, alltså skumbollar som såg ut som tomteluvor. I år provade jag att göra cakepops som tomteluvor. Väldigt söta små bakverk som kan vara kul att servera till jul eller till advent. Gör dessa om du vill ha en liten pysselstund med barnen. Man behöver ju ingen ugn för att göra dem, så det blir ganska enkelt att ha med barnen då. Välj om du vill ha dem på pinne eller inte, funkar att göra dem med båda varianterna. Visst är de söta?! 😊
 
 
Cakepops
150 g chokladkakor, t.ex. Ballerina Kladdkaka eller Oreo
ca 100 g Philadelphia
 
Garnering
röd Candy Melts
neutral olja, t.ex. rapsolja
vit choklad eller Candy Melts
vitt strössel
snökulor godis
ev. cakepopspinnar
 
Mixa kakorna i en matberedare till fina smulor. Blanda smulorna med Philadelphia tills du har en bra konsistens, de ska gå att rulla till bollar. Tryck ner massan i en konformad silikonform alternativt forma för hand och stick ev. i cakepopspinnarna om du vill ha luvorna på pinne. Ställ formen i frysen i en timme.
Smält röd candy melts och blanda med lite olja för att göra den lite mer lättarbetad. Doppa cakepopsen i candy melts och låt stelna. Smält vit choklad eller candy melts. Spritsa en rand längst ner på konen och doppa i vitt strössel. Rulla snökulorna i vit choklad och doppa de sedan i vitt strössel. Fäst kulorna på toppen av konen med lite smält choklad. Låt stelna. 
 
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Jul, No-bake

Tomteluvor, Cakepops, Cakeballs, Juliga cakepops, Cakepopstomteluvor

Kommentera


Kommentarer

Lilla i

Ja de är jättesöta! Och jättefina bilder!

Svar: Tack snälla! 💕😊 Vad roligt att höra!
Cake by Mary

Sara

Åh vad söta! Måste testa :)

Svar: Tack! 💕😊 Ja, visst blev de?! 😍😀
Cake by Mary